- 25% na vybrané druhy klimatizácií

KLIMATIZÁCIA, CHLADENIE, VETRANIE

Chladenie a mrazenie

          Chladenie a mrazenie sú procesy používané prevažne v potravinárskom priemysle. Uskladnenie potravín v chlade je na rozdiel od ostatných konzervačných metód jedinou metódou, ktorá zachováva prirodzenú chuť, vôňu, konzistenciu i vzhľad produktu. Sušené ovocie, údené mäso, konzervovaná zelenina a ovocie a pod., napriek veľmi dobrým chuťovým vlastnostiam, sa vo veľkej miere odlišujú od čerstvých surovín. Mrazené potraviny uskladnené v mraziarňach sa môžu pri správnom ošetrení zachovať bez zmien, s rovnakými biologickými a nutričnými hodnotami i niekoľko mesiacov.

          Dnes prakticky neexistuje skupina potravín, ktorá by sa nezmrazovala. Jedným z hlavných prostriedkov ako zabrániť stratám a uchovať potraviny v požadovanej kvalite na ich ceste od výroby až ku spotrebiteľovi je ich chladenie a mrazenie. Kvalita potravín závisí nielen na vstupnej surovine a jej spracovaní vo výrobe, ale i na dodržiavaní podmienok pri doprave a skladovaní.
 

Zabezpečujeme:

  • návrh, projekciu a realizáciu chladiacich a mraziacich boxov
  • chladiace a mraziace agregáty, vrátane náhradných dielov
  • jednoduché a  združené kompresorové jednotky
  • komponenty chladiacich okruhov - kompresory, výparníky, termostaty, ventilátory, regulačné prvky, ...
  • chladiarenske a mraziarenske dvere
  • polyuretánové panely